Homeopathie Tangel

30 jaar ervaring

10.000 kilometer beurt

Wat mij in mijn beginjaren van praktijkvoeren heeft verbaasd, was dat sommige mensen een afspraak maken en tijdens het consult aangeven nergens last van te hebben. Eigenlijk geen klachten te hebben. 

Zij kiezen voor wat ik nu een 10.000 kilometer beurt noem. Zij bezoeken preventief een homeopaat om zo (chronisch) ziekzijn te voorkomen. Ik zie hen vaak eens in het jaar voor deze periodieke check-up. Tijdens deze consulten lopen we "alles" zorgvuldig na. Hoe het met hen emotioneel, mentaal en lichamelijk gaat en gegaan is in het afgelopen jaar. We kijken of er eventueel sporen zijn van klachten die zich in de toekomst kunnen gaan manifesteren.
Met vaak slechts een kleine homeopathische ingreep, het inzetten van een homeopatisch middel, kunnen we op deze manier ziekte vóór zij zich manifesteert of tot volle uiting komt, voorkomen.
 

Samen uw behandeling evalueren

Tijdens de behandeling wordt mij vaak gevraagd wat mijn indruk of idee van de patiënt of zijn / haar klachten is. Waarom en met welk doel ik een bepaald homeopatisch middel voorschrijf. Ik vind dit zelf natuurlijk een interessante vraag, omdat het precies gaat over waar ik in mijn werk mee bezig ben.
Vaak wacht ik echter liever tot u het middel gebruikt heeft en in uw eigen woorden aangeeft wat het voor u heeft gedaan en voor u veranderd heeft. Op deze manier leg ik het u, zo te zeggen, niet "in de mond" en kunt u mij uw eigen ervaring met het middel vertellen. Ook wil ik op deze wijze "amateur-gepsychologiseer" voorkomen. Pas na een succesvol voorschrift, als het middel goed blijkt te werken, kan ik u met zekerheid zeggen waarop de keuze van het homeopatische middel gebaseerd is.