Homeopathie Tangel

30 jaar ervaring

Zelfzorg-medicatie

Zelfzorg of zelfmedicatie in de homeopathie is het zelf behandelen van aandoeningen en klachten van niet ernstige en meestal tijdelijke aard met homeopathische geneesmiddelen. 

Enkele concrete voorbeelden zijn verkoudheid, hoofdpijn, hooikoorts en kneuzing. Hoewel een bepaald middel door de drogist of apotheek kan worden aanbevolen, is het altijd aan te raden de bijsluiter van het geneesmiddel goed door te lezen, dan wel vooraf één van de vele boeken over verantwoorde zelfmedicatie te raadplegen.

Aanrader

Een absolute aanrader om zelf in huis te halen is bijvoorbeeld het homeopatische middel Arnica Montana (valkruid), in een D30 potentie. Dit middel komt zeer goed te pas als eerste hulp bij bijvoorbeeld een valpartij, kneuzing, verstuiking, botsing of tandextractie: Zo spoedig na het oplopen van het letsel de pilletjes innemen (volg instructies bijsluiter) en vaak verdwijnen de pijn, bloeding, zwelling of eventuele ontsteking als sneeuw voor de zon. En worden mogelijke verdere complicaties voorkomen.

Een goede en prettige manier om meer met zelfzorg, de mogelijkheden en grenzen daarvan, vertrouwd te raken is het volgen van een cursus. Landelijke afdelingen van de KVHN (Koninklijke Vereniging voor Homeopathie Nederland) organiseren regelmatig (EHBO) cursussen homeopathie en informatieavonden. Voor meer informatie: KVHN